INTEGRITETSPOLICY


COOKIES

RANGEMASTER ™ WEBSHOP använder cookies för att säkerställa den bästa upplevelsen för våra kunder. Cookies används för att spara innehållet i kundens kundvagn medan du surfar på butiken och för att behålla vald valuta och språk för nästa besök. Ingen personlig information eller detaljer om den använda enheten sparas i cookies.

En cookie är en liten textfil som RANGEMASTER ™ WEBSHOP begär att få spara på din dator för att ge tillgång till olika funktioner. Du kan ställa in din webbläsare för att automatiskt avvisa cookies. Mer information finns på Post- och telestyrelsens hemsida.

Fortsätt läsa: Vad är en cookie?


PERSONLIG INFORMATION (GDPR)

Genom att handla eller registrera ett konto hos oss, RANGEMASTER ™ WEBSHOP, accepterar du vår dataskyddspolicy och vår behandling av din personliga information. Vi skyddar din personliga integritet och samlar inte in mer information än vad som behövs för att bearbeta din beställning och att kommunicera med dig som kund.

Vi säljer inte eller på annat sätt distribuerar din information till tredje part utan rättslig grund. Du har rätt enligt den allmänna databeskrivningsförordningen för att få den information vi har registrerat om dig. Om det är felaktigt, ofullständigt eller irrelevant kan du begära att informationen korrigeras eller tas bort. Kontakta vår kundtjänst om du har frågor om detta.

RANGEMASTER ™ WEBSHOP ansvarar för att behandla personuppgifter som du gav oss som kund. Din personliga information behandlas av oss för att hantera din beställning såväl som i de tidpunkter då du har begärt nyhetsbrev eller kampanjer - för att anpassa marknadsföring för dina individuella behov.

Nedan information är en summering av hur vi i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) lagrar och behandlar dina uppgifter.

  1. VAD ÄR EN PERSONUPPGIFT
    En personuppgift är all information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person.

  2. VILKA UPPGIFTER LAGRAR VI?
    För att kunna hantera din beställning samt svara på frågor relaterat till din order (kundtjänst) lagrar vi ditt förnamn- och efternamn, adress, telefonnummer, e-postadress, ip-adress och köphistorik. Dina uppgifter lagras så länge vi har en rättslig grund att behandla dina uppgifter, exempelvis för att fullfölja avtalet mellan oss eller för att efterleva en rättslig förpliktelse enligt exempelvis bokföringslagen. 
3. Rättslig grund
I samband med ett köp behandlas dina personuppgifter för att fullfölja avtalet med dig. Marknadsföring, kampanjer och liknande utskick sker efter samtycke från dig.

  3. VILKA UPPGIFTER DELAS OCH MED VILKET SYFTE?
    • BETALLEVERANTÖR
      Vid genomförande av köp, delas information med vår betalleverantör. Det som lagras är förnamn, efternamn, adress, e-postadress och telefonnummer. Väljer du att betala med faktura sparas även personnummer hos betalleverantören. Informationen sparas för att kunna genomföra köpet och för att skydda parterna mot bedrägeri.  De betalleverantörer (betaltjänster) som vi använder oss av är: Klarna, Stripe Swish & Paypal.

    • FRAKTBOLAG
      För att kunna leverera dina beställningar och slutföra vårt avtal måste vi dela med specifik information med fraktbolaget. Det som delas med fraktbolaget är förnamn, efternamn samt adressuppgifter för leverans. E-postadress och/eller mobilnummer kan även komma att delas med fraktbolaget för avisering.
De fraktbolag vi samarbetar med är: DHL, UPS, FedEx & Postnord.

    • NYHETSBREV
      Har du valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev delas förnamn, efternamn och e-postadress med vår nyhetsbrevsleverantör. Detta för att kunna hålla dig uppdaterad med information och erbjudanden i marknadsföringssyfte. Vi använder Mailchimp för utskick av nyhetsbrev.

  4. RÄTTEN TILL TILLGÅNG & RÄTTELSE
    Du har rätt att få utdrag av all information som finns om dig hos oss. Utdrag levereras elektroniskt i ett läsbart format. Du har rätt att be oss uppdatera felaktig information eller komplettera information som är bristfällig.

  5. RÄTTEN ATT BLI GLÖMD
    Du kan när som helst be att uppgifterna som avser dig raderas. Det finns få undantag till rätten till radering, som till exempel om det ska behållas för att vi måste uppfylla en rättslig förpliktelse (exempelvis enligt bokföringslagen).

  6. ANSVARIG FÖR DATASKYDD
    RANGEMASTER™ WEBSHOP är ansvarig för lagring och behandling av personuppgifter i webbutiken och ser till att reglerna efterföljs.

  7. SÅ SKYDDAR VI DINA PERSONUPPGIFTER
    Vi använder oss av industristandarder som SSL/TLS och envägs hash-algoritmer för att lagra, behandla och kommunicera känslig information som exempelvis personuppgifter och lösenord på ett säkert sätt. 
Vi använder en svensk plattform, Quickbutik, som drivs av Quickbutik AB med säte i Helsingborg.


SÄKERHET

Vi på HEADBIT jobbar hårt med att bibehålla RANGEMASTER™ WEBSHOP som en säker handelsplats för dig som kund. Alla försök till identitets- och/eller kreditkorts-stölder, stöld av bankinformation, access till annan kunds konto eller liknande kriminell aktivitet tas allvarligt och anmäls omedelbart till Polisen. Vi sparar IP-adresser för att använda detta i uppföljning av eventuell brottsutredning.